Sport
EONOS

'Ajax moet einzelgänger Antony aan onverstandig Manchester United verkopen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ajax moet einzelgänger Antony aan onverstandig Manchester United verkopen'

"Antony is een volstrekte einzelgänger die gek wordt gemaakt door alle rijkdom." NOS-journalist Luuk Blijboom zegt in het Sportforum van Langs de Lijn en Omstreken dat Manchester United en manager Erik ten Hag niet verstandig zijn als ze Antony van Ajax overnemen.

Manchester United zou 80 miljoen euro hebben geboden, maar Ajax wil honderd miljoen euro hebben. Volgens Blijboom moet Ajax een strik om de Braziliaan doen en hem zo snel mogelijk verkopen. "80 miljoen is toch prima!?", vraagt de journalist retorisch.

Presentator Robbert Meeder werpt nog tegen dat Antony "geweldig goed" kan voetballen. Blijboom sluit zich hier niet bij aan. Hij vindt dat Antony te weinig goede wedstrijden heeft gespeeld.

Los daarvan vindt Blijboom dat Antony geen teamspeler is. "Ik heb hem een aantal maanden geleden geïnterviewd omdat ik Portugees spreek. Hij spreekt geen Engels. Hij spreekt geen Nederlands. Hij doet niet eens moeite om die talen te spreken. Je haalt een eenling binnen. Hij kan alleen nog twee dagen met Cristiano Ronaldo praten voordat hij weg is."

VI-journalist Marco Timmer is ook van mening dat Ajax Antony voor 80 miljoen euro van de hand moet doen. Voornamelijk om andere redenen. "Voor tachtig miljoen euro haal je weer wat nieuwe talentvolle spelers uit Brazilië. Ook staat er met Ziyech een betere vervanger klaar."

Of Ziyech komt is nog maar de vraag, maar Timmer bevestigde in de uitzending dat Ajax en Ziyech in gesprek met elkaar zijn.

Klik hieronder voor de gehele uitzending van het Sportforum, waarin ook de Europese Kampioenschappen in München en de start van de Vuelta in Nederland aan bod kwam.

https://www.nporadio1.nl/uitze...

Of luister de podcast (ook beschikbaar in verschillende podcastapps): https://www.nporadio1.nl/podca...

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie