Ajax heeft niets te vrezen van Vitesse

2. Ajax heeft niets te vrezen van Vitesse

Ajax had geen kind aan Vitesse. De regerend kampioen gaf de ploeg die zich afgelopen week kwalificeerde voor de groepsfase van de Conference League een flink pak slaag: 5-0.

Bij Ajax mocht Nicolas Tagliafico terugkeren van een schorsing, maar Erik ten Hag liet hem op de bank beginnen. Ook zat Steven Berghuis voor het eerst op de reservebank. Voor hem speelde Antony. De Braziliaan liet zich direct gelden. Met links vond de Olympisch kampioen al in de vijfde minuut de lange hoek (1-0).

Het werd een schiettent. Regelmatig blokten Vitesse-verdedigers de bal. Zij konden niet voorkomen dat Edson Álvarez het tweede doelpunt van de wedstrijd maakte. Álvarez leek in buitenspelpositie te staan, maar omdat de bal van een speler van Vitesse kwam, keurde de VAR de goal goed.

Oud-Ajacied Riechedly Bazoer uitte zijn frustraties in een harde tackle van achteren op Antony. Daar kwam hij goed weg met een gele kaart. Nog voor de rust kwam de stand op 3-0. Álvarez schoot tegen de lat, in de rebound legde Sébastien Haller klaar voor Ryan Gravenberch. Kansen voor Vitesse waren er de eerste helft niet.

Vitesse-coach Thomas Letsch kwam met drie andere namen in de tweede helft. Bazoer keerde bijvoorbeeld niet meer terug bij de geel-zwarten. Het vierde doelpunt viel totaal uit de lucht. Bij een voorzet van Dušan Tadić, werd de bal door de voet van Tomáš Hájek van richting veranderd, zo het doel in. Davy Klaassen tekende tot slot voor de 5-0, met een soort van tip-in.