Sport
NOS

PSV naar Champions League-voorrondes, wordt overschaduwd door vertrek Van Nistelrooy

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. PSV naar Champions League-voorrondes, wordt overschaduwd door vertrek Van Nistelrooy

Met een 1-2 zege op AZ stelde PSV zondagmiddag een plek in de Champions League-voorrondes veilig. Maar het verhaal van deze week ging vooral over de ontstane chaos na het plotse vertrek van coach Ruud van Nistelrooy.

"Ik vind het een beetje egocentrisch", vertelt Hugo Borst over het plotselinge opstappen van Van Nistelrooy. Het is bovendien niet de eerste clublegende die op chaotische wijze vertrekt. De gedachten gaan bijvoorbeeld naar Mark van Bommel, die het seizoen 2019/’20 niet afmaakte als hoofdcoach. Van Bommel speelde bijna tweehonderd officiële duels in het shirt van PSV. "Ze doen iets niet helemaal goed in Eindhoven."

Studio-analist Gertjan Verbeek toonde begrip voor de situatie van Van Nistelrooy. "Als beginnend trainer kreeg hij behoorlijk wat op zijn bordje", legt hij uit. Zo liep PSV de Champions League mis en werd technisch directeur John de Jong ontslagen – een goede vriend van Van Nistelrooy. Met de verkoop van Cody Gakpo en Noni Madueke ging bovendien kwaliteit verloren die niet kon worden opgevangen. Daarbij: Van Nistelrooy had in eerste instantie niet de ambitie om zo vroeg in zijn carrière het hoofdtrainerschap bij PSV te bekleden. "Dat is geen goede stap, als je overgehaald moet worden."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie