Sport

Terpstra ernstig gewond na ongeluk: 'Hij is niet in levensgevaar'

foto: pro shotsfoto: pro shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Terpstra ernstig gewond na ongeluk: 'Hij is niet in levensgevaar'

[NOS] Wielrenner Niki Terpstra is na een val tijdens een trainingsrit met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis.

De 36-jarige Terpstra kwam ten val op de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Hij trainde met enkele vrienden achter een brommer, moest uitwijken voor ganzen, raakte een steen en ging toen hard onderuit. Terpstra zou een klaplong en een hersenschudding hebben en ribben en een sleutelbeen hebben gebroken. Volgens zijn vrouw verkeert hij niet in levensgevaar.

Voorbereiding

De renner van Total Direct Energie was zich aan het voorbereiden op het uitgestelde tweede deel van het wielerseizoen, waarin hij zich richtte op de Tour de France, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. In 2018 won klassiekerspecialist Terpstra de Ronde van Vlaanderen al eens. Vier jaar eerder was hij de sterkste in Parijs-Roubaix.

Terpstra kwam vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen ten val; daarbij liep hij een zware hersenschudding op. In de Tour de France liep Terpstra later een schouderblessure op, ook na een crash, waarna hij opnieuw moest afhaken.

Ster advertentie
Ster advertentie