Sport

'Super Sunday' in de Eredivisie: top vier treft elkaar

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Super Sunday' in de Eredivisie: top vier treft elkaar

Dit Eredivisieweekend mag er worden gesproken van een ware 'super sunday'. PSV ontvangt in eigen huis Feyenoord. Vervolgens wordt de speelronde afgesloten in Amsterdam, waar Ajax het opneemt tegen AZ.

De belangen zijn groot als de koploper en de nummer twee elkaar treffen. Er is sprake van een echte 'zes punten wedstrijd'. Ajax heeft momenteel een voorsprong van drie punten, maar de landskampioen moet bij verlies AZ naast zich dulden.

Ajax en AZ uit Europa

De ploeg van Erik ten Hag zit in een ongelukkige fase. Twee van de laatste vijf Eredivisie wedstrijden gingen verloren en ondertussen eindigde het Europese avontuur tegen Getafe. Een hard gelag voor de ambitieuze Amsterdammers.

Ten Hag zal hopen dat Hakim Ziyech er tegen AZ weer bij kan zijn, de wedstrijden tegen Heracles en de return tegen Getafe moest de Marokkaan verstek laten gaan. Quincy Promes speelde 45 minuten tegen Getafe en lijkt sowieso minuten te gaan maken.

Ook AZ vloog donderdag uit de Europa League. Het effectievere LASK Linz maakte een einde aan de Europese droom van de Alkmaarders. In december wonnen de Alkmaarders thuis met 1-0 van Ajax door een late goal van Myron Boadu.

PSV lijkt crisis boven

De andere topper wordt in Eindhoven gespeeld, waar PSV en Feyenoord strijden om plek drie. De Eindhovenaren hebben na een maandenlange crisis de rug gerecht. Na twee simpele overwinningen op ADO en Willem II, vocht de ploeg zich vorige week naar een 1-2 overwinning bij Vitesse.

Voor Michal Sadílek komt Feyenoord-thuis nog te vroeg, voor de rest beschikt Ernest Faber (op Donyell Malen na) over een fitte selectie. PSV wil zich revancheren voor de 3-1 nederlaag in de Kuip eerder dit seizoen. Dit betekende de nekslag voor Mark van Bommel.

Advocaat blijft winnen

Dick Advocaat is met zijn Feyenoord bezig aan een fantastische reeks. Sinds zijn aanstelling verloren de Rotterdammers nog geen wedstrijd in de Eredivisie. Bovendien werden de laatste zeven wedstrijden in winst omgezet.

Eric Botteghin en Oguzhan Özyakup sloten deze week weer aan bij de groepstraining. Dit geldt ook voor Luciano Narsingh, wat Advocaat na de ernstige blessure van Luis Sinisterra en het aanstaande vertrek van Sam Larsson naar China, een extra optie voorin geeft.

Nicolai Jørgensen heeft nog last van een voetblessure en lijkt niet op tijd fit voor zondag. Hij wordt naar alle waarschijnlijkheid opnieuw vervangen door Róbert Boženík. De jonge Slowaak werd in de wedstrijden tegen PEC en Fortuna matchwinner.

Alle Eredivisieduels op een rij:

Vrijdag:
20.00 uur Willem II - Groningen

Zaterdag:
18.30 uur ADO - Heracles
19.45 uur PEC - Vitesse
19.45 uur VVV - Fortuna
20.45 uur Twente - Heerenveen

Zondag:
12.15 uur RKC - Utrecht
14.30 uur PSV - Feyenoord
16.45 uur Sparta - Emmen
20.00 uur Ajax - AZ

Ster advertentie
Ster advertentie