Sport
BNNVARA

B.V.S.C. zoekt originele en vindingrijke sportkenners!

foto: BVSCfoto: BVSC
  1. Nieuwschevron right
  2. B.V.S.C. zoekt originele en vindingrijke sportkenners!

Maandag start B.V.S.C. de Quarantaine Quiz, gepresenteerd door Roelof de Vries en Wouter Bouwman. Een sportquiz met deels gecrowdsourcete vragen. De redactie van B.V.S.C. roept dus de hulp in van alle sportkenners van Nederland bij het maken van de vragen.

De Quarantaine Quiz is er voor de sportliefhebber die deze dagen door het gebrek aan competitie met een wat onbestemd gevoel thuis zit. Nu er zo weinig sportwedstrijden plaatsvinden, daagt B.V.S.C. de luisteraars van NPO Radio 1 uit om hun sportkennis te testen.

Stuur het winnende woord op

Van maandag tot en met vrijdag vuren Roelof en Wouter twintig minuten lang vragen via de radio, of online via de NPO Radio 1-app, de huiskamer in. In het eerste deel van de quiz neemt de dagelijks wisselende sidekick het op tegen een gast uit de sportwereld, die vanuit zijn of haar eigen huiskamer meespeelt.

In de eerste ronde van de quiz, a.s. maandag, neemt Erben Wennemars het op tegen Jack Spijkerman. Het tweede deel van de quiz wordt gespeeld met de luisteraar. Juiste antwoorden leveren letters op. Die letters vormen samen aan het einde van de week een winnend woord. Door het goede antwoord op te sturen naar bvsc@bnnvara.nl maak je kans op mooie prijzen.

Fantastisch sportweetje of steengoede vraag?

De redactie van B.V.S.C. is al dagen druk in de archieven aan het spitten om vragen te bedenken, maar roept vooral óók de hulp van luisteraars in. Roelof de Vries: "In de hoofden van onze luisteraars zit ontzettend veel triviale sportkennis, daar ben ik heilig van overtuigd. Heb jij een fantastisch sportweetje of een steengoede vraag? Mail die dan naar ons, via bvsc@bnnvara.nl."

Actuele ontwikkelingen

Naast de Quarantaine Quiz blijft B.V.S.C. je uiteraard óók dagelijks tussen 13:30 en 14:00 bijpraten over de belangrijkste actuele ontwikkelingen op sportgebied. En mocht het nieuws daar aanleiding voor geven, zal je natuurlijk óók worden bijgepraat over het laatste nieuws rondom de corona-crisis.

Maandag 23 Maart om 13:30 is de eerste ronde van Quarantaine Quiz te horen in B.V.S.C. op NPO Radio 1. Met als deelnemers: Erben Wennemars en Jack Spijkerman. Meedoen aan de Quarantaine Quiz kan ook via de podcast van B.V.S.C., en via www.NPORadio1.nl.

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie