Sport
NOS

Marlen Reusser rijdt solo naar winst Gent-Wevelgem

foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Marlen Reusser rijdt solo naar winst Gent-Wevelgem

Marlen Reusser (SD Worx) heeft de concurrentie in Gent-Wevelgem op ruime achterstand gereden. De 31-jarige Zwitserse ontsnapte met nog 41 kilometer te rijden in de Belgische klassieker.

Video niet beschikbaar

Net als de mannen eerder op de dag hadden ook de vrouwen te maken met regen. Dit maakte het tot een zware koers. Reusser koos het ruime sop. Daarachter stopten vooral ploeggenoten van Reusser de achtervolgende groep af. De voorsprong liep al snel op richting de 2 minuten.

Achter Reusser won Megan Jastrab (Team DSM) de sprint van het peloton, op 2.42 van de winnaar. De Nederlanders Maike van der Duin en Karlijn Swinkels werden derde en vierde.

Bij de mannen ging de overwinning naar Christophe Laporte. Hij kreeg de zege cadeau van ploeggenoot Wout van Aert. Volgend weekend is de Ronde van Vlaanderen, voor de heren en de dames.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie