Sport
EONOS

Wout Weghorst naar Burnley: 'De Premier League was mijn droom'

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wout Weghorst naar Burnley: 'De Premier League was mijn droom'

Wout Weghorst verruilt de Bundesliga voor de Premier League. De 29-jarige spits uit Borne verhuisde op de laatste dag van de winterse transferperiode van VfL Wolfsburg naar Burnley.

Weghorst zegt in Langs De Lijn En Omstreken dat hij meerdere aanbiedingen uit de Premier League had. Toch koos hij voor de ploeg die onderaan staat. "Ik krijg veel waardering van Burnley en kreeg een fijn gevoel bij de mensen, de eigenaar en de trainer, die me enorm graag willen hebben en daar werkelijk waar alles voor hebben gedaan. Tuurlijk is het een risico en ben je je bewust van de plek op ranglijst op dit moment", zegt de Oranje-international.

"Het wordt absoluut een enorme uitdaging om te zorgen dat we in de Premier League blijven."

Droom die uitkomt

Voor Weghorst is met zijn overgang een droom uitgekomen. "Ik heb altijd een bepaald plan, een bepaalde route, in mijn hoofd gehad en dat was om na Duitsland naar de Premier League te gaan. Dat was mijn plan, mijn droom."

Voordat hij de knoop doorhakte belde hij nog wel met bondscoach Louis van Gaal. "Ik heb met de trainer van gedachten gewisseld over de keuzes waarin ik zat. Spelen voor Oranje op het WK in Qatar is een belangrijk doel. De Premier League is de beste competitie ter wereld, dus een stap voorwaarts."

Wout Weghorst over zijn overstap naar Burnley

Ster advertentie
Ster advertentie