Sport

'Sportjournalisten zijn respectloos'

EO
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Sportjournalisten zijn respectloos'

Om de resultaten van topsprintster Dafne Schippers op de EK Atletiek is veel te doen. Journalist, hardlooptrainer en atletiekfan Klaas Boomsma schreef een blog naar aanleiding van het commentaar op NPO Radio 1 op de prestaties van de atlete. "De media focussen teveel op medailles in plaats van sportieve prestaties." Boomsma spreekt van 'luie sportjournalistiek'. "Ik vind dat sportjournalisten respectloos omgaan met topsporters en ze kijken te vaak met een infantiele bril naar hun prestaties."

Zo won de atlete eerder deze week brons op de 100 meter tijdens de EK Atletiek. “Zij liep haar beste tijd van het seizoen”, vertelt Klaas Boomsma. “Maar dat is een hele andere benadering dan de media die spreken over een teleurstellende bronzen medaille.” Boomsma vindt dat hierdoor enorm wordt plat geslagen hoe hard atleten werken om op dit niveau mee te doen.

Sponsorloop

Gio Lippens is sportcommentator en voorzitter van de Nederlandse Sport Pers en begrijpt de kritiek van Klaas Boomsma en de ophef over de berichtgeving rond Dafne Schippers niet. “Het gaat hier niet om een sponsorloop waarin het leuk is om mee te doen. Dit is topsport. En in de topsport zie je extremen.”

Ster advertentie
Ster advertentie