Sport

Voetbalpodcast #87: 'Ajax is aangeschoten wild, op zoek naar een schuilplaats'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Voetbalpodcast #87: 'Ajax is aangeschoten wild, op zoek naar een schuilplaats'

[NOS] Is het crisis bij Ajax? Dat is een van de belangrijkste vragen waarop Arno Vermeulen samen met Jan Roelfs, Jeroen Grueter en Jeroen Elshoff antwoord probeert te vinden in de NOS Voetbalpodcast van deze week.

{podcast audio="124868" caption="#87 - 'Ajax is aangeschoten wild, kruipend op zoek naar schuilplaats'" }

'Ajax is aangeschoten wild'

Jan Roelfs is duidelijk in zijn oordeel: "Als je in een week verliest van Getafe en Heracles is het crisis." Jeroen Elshoff denkt dat veel spelers bij Ajax niet in vorm zijn of wedstrijdritme missen.

Hij verwijst naar de manier waarop Daley Blind zich bij het doelpunt van Heracles liet wegzetten door Cyriel Dessers. "Het maakt Ajax aangeschoten wild, dat kruipend op zoek is naar een schuilplaats. De commentatoren constateren dat er bij Ajax ook een gebrek is aan spelvreugde.

'Feyenoord voelt zich onverslaanbaar'

Bij aartsrivaal Feyenoord is dat heel anders. Het elftal van Dick Advocaat zit in de juiste 'vibe'. "Ik weet niet of Advocaat bovennatuurlijke krachten heeft, maar hij heeft wat losgemaakt. De spelers hebben opeens het gevoel dat ze onverslaanbaar zijn", zegt Jeroen Grueter.

Ook het spraakmakende vertrek van Ron Jans bij FC Cincinnati en het roerige weekend van de VAR komen uitgebreid aan de orde in de NOS Voetbalpodcast van deze week.

NOS Voetbalpodcast

In de NOS Voetbalpodcast bespreekt voetbalcommentator Arno Vermeulen, met een wisselende selectie commentatoren en presentatoren, de voetbalwedstrijden van de afgelopen week. Je vindt de podcast iedere maandag op nporadio1.nl/podcasts of in je favoriete podcastapp.

Ster advertentie
Ster advertentie