Sport
EONOS

PSV-tribune moet verstevigd worden: 'Zorgwekkend bericht'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. PSV-tribune moet verstevigd worden: 'Zorgwekkend bericht'

PSV heeft besloten om de capaciteit van het vak voor uitsupporters in het Philips Stadion per direct te halveren. Het is de uitkomst van een onderzoek dat werd verricht naar de constructie van het vak.

De huidige constructie is mogelijk niet meer bestand tegen een volledig gevuld uitvak, vooral als veel supporters tegelijkertijd springen. Elfrink, PSV-volger van het Eindhovens Dagblad, noemt het een zorgwekkend bericht. "Supporters die uitzinnig zijn kunnen zich volledig laten gaan. Als je er 1600 hebt zitten die helemaal uit hun dak gaan, dan is het dus niet veilig", zegt hij in Langs de Lijn En Omstreken.

PSV liet het onderzoek verrichten naar aanleiding van het instorten van de tribune voor bezoekende supporters in het stadion van NEC, in oktober 2021.

Permanente oplossing

De maatregel heeft geen gevolgen voor Sevilla, komende donderdag tegenstander in de tussenronde van de Europa League. De Spaanse club komt met een beperkt aantal fans naar Eindhoven. Het supportersvak zou zondag in de competitiewedstrijd tegen FC Twente wel helemaal vol zitten, maar dat kan nu dus niet.

"We kiezen per direct voor een tijdelijke oplossing in de vorm van een capaciteitsbeperking, een versteviging en werken ondertussen verder aan een permanente oplossing", zegt Sjors van den Boogaart, directeur van het Philips-stadion.

Ster advertentie
Ster advertentie