Sport

Sportforum: 'Die 13-0 kan opstapje zijn voor BeneLiga'

EONOS
foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Sportforum: 'Die 13-0 kan opstapje zijn voor BeneLiga'

Het was een bomvol sportweekend. Met de recordzege van Ajax in Venlo, het finaleweekend van de Giro d'Italia en Lewis Hamilton die Michael Schumacher passeert met de meeste Grand Prix-zeges ooit. In het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken zetten we alles op een rijtje.

'We voetballen door totdat we erbij neervallen'

Nederland leek lange tijd een nieuwe Giro-winnaar te krijgen. Maar in het laatste weekend verloor Wilco Kelderman z'n roze leiderstrui. Ploeggenoot Jai Hindley knechtte niet voor Kelderman, maar ging in de laatste loodzware week voor eigen succes. "Vervelend voor Kelderman, alleen hij was minder goed dan z'n knecht", zegt NOS-commentator Grueter. "En dan moet de ploeg een knoop doorhakken. En dat vind ik verstandig en moedig."

Toch mag Kelderman trots zijn op z'n derde plaats, vindt Barend. "Als Kelderman een keer had kunnen winnen, dan was het nu geweest. Dat heeft-ie niet gedaan. Maar hij is derde geworden, en dat is hartstikke knap."

Ajax schrijft historie

Ajax schreef afgelopen weekend historie, met een monsterzege tegen VVV-Venlo. Het werd 13-0. "Dit kan wel een opstapje zijn naar de BeneLiga", zegt Grueter. Ik onderstreep wel de gedachten om daar mee door te gaan. Ik denk dat we daar in Nederland en België echt beter van worden."

Het Sportforum - met ook aandacht voor de Formule 1, de plaatsing van de Oranjevrouwen en corona - is te beluisteren op alle podcastplatforms.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie