Sport
NOS

Na monsterzege in Zwolle zijn Ajax-vrouwen kampioen: 'Met heel veel glans'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Na monsterzege in Zwolle zijn Ajax-vrouwen kampioen: 'Met heel veel glans'

De Ajax-vrouwen zijn voor het eerst sinds 2018 kampioen. Spannend was het geen moment in Zwolle: PEC werd met 1-6 verslagen.

Video niet beschikbaar

Na de overwinning op FC Twente van vorige week (1-0) nam Ajax de koppositie over, met een punt meer dan de ploeg uit Enschede. Vandaag was er geen seconde sprake van dat Ajax een misstap zou begaan. Romée Leuchter en Tiny Hoekstra scoorden tweemaal, ook Quinty Sabajo en Ashleigh Weerden belandden op het scorebord. Bo van Egmond maakte in de slotfase nog de 1-6, maar dat was een doelpunt voor de statistieken.

Onder toeziend oog van algemeen directeur Edwin van der Sar en Wesley Sneijder kroonde de ploeg van trainer Suzanne Bakker zich voor het eerst sinds 2018 tot kampioen van de eredivisie. "Suzanne Bakker is al heel lang bezig in het vrouwenvoetbal. Vanaf het moment dat ze stopte, jaren geleden, heeft ze allerlei verschillende functies gehad. Beloftenteam van Ajax gehad, dat liep allemaal wat minder. Nu is het feest", vertelde verslaggever Ragnar Niemeijer.

Visitekaartje voor WK

Verslaggever Susanne Morren sprak na afloop met Ajax-speelster en Oranje-international Romée Leuchter. Heeft de ex-PSV'er dit seizoen haar visitekaartje afgegeven, met het oog op het naderende WK? "Ik hoop het, ik hoop het. Dit is nu belangrijk en ik ben blij dat ik belangrijk kan zijn voor het team. Uiteindelijk hoop ik gewoon mee te gaan naar het WK."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie