Sport
NOS

Primoz Roglic niet meer van start in Dauphiné

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Primoz Roglic niet meer van start in Dauphiné

Uit voorzorg laat Jumbo-Visma-kopman Primoz Roglic de laatste etappe van het Critérium du Dauphiné schieten. De Sloveense leider in de wedstrijd kwam gisteren ten val en liep daarbij schaafwonden en blauwe plekken op. Met het oog op de Tour de France nemen hij en zijn ploeg geen enkel risico.

"Als dit de Tour de France was, dan was hij wel van start gegaan", zegt wielercommentator Gio Lippens in NOS Langs de Lijn. "Maar het kan ook een klein tactisch plannetje zijn, nadat eerder Egan Bernal afstapte."

Steven Kruijswijk stapte gisteren ook uit, nadat hij ten val kwam. Zijn schouder schoot uit de kom. Lippens denkt dat het zou kunnen, maar maakt zich meer zorgen door de terneergeslagen indruk van Kruijswijk in een interview. Hij weet zelf nog niet of hij de komende twee weken voldoende kan herstellen voor de Tour. Van een goede sfeer in de ploeg bij Jumbo-Visma, is het nu ineens bewolkt. Teambaas Richard Plugge tegenover verslaggever Han Kock:

Richard Plugge

Lippens doet vanmiddag op NPO Radio 1 verslag van de laatste rit.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie