Sport

31 renners gediskwalificeerd voor hangen aan wagen, 'nog nooit zoiets gezien'

foto: Twitter
  1. Nieuwschevron right
  2. 31 renners gediskwalificeerd voor hangen aan wagen, 'nog nooit zoiets gezien'

31 wielertalenten zijn uit de Baby Giro gezet omdat ze op een zware klim lange tijd aan ploegleiderswagens hingen. Ook vier ploegleiders moeten naar huis.

In de Giro Next Gen, de Ronde van Italië voor renners onder de 23, zijn gisteren 31 renner gediskwalificeerd. Op de slotklim naar de Stelviopas hingen ze lange tijd aan motoren en ploegleiderswagens. Ook vier ploegleiders zijn gediskwalificeerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jumbo-Visma-ploegleider Robert Wagner vindt de straffen terecht. "Als het je niet lukt om op tijd binnen te komen, dan moet je gewoon naar huis."

Video niet beschikbaar

Volgens de oud-renner wordt er wel vaker een beetje gesmokkeld, bijvoorbeeld een bidon vanuit de ploegleiderswagen iets te lang vast te houden. "Die plakbidonnen zijn tot een bepaald punt getolereerd. Maar echt aan de auto hangen gaat ver over de grens."

Zelfs politie

"De renners hingen niet alleen aan ploegleidersauto's, maar zelfs aan politiemotoren. Zo extreem heb ik het nog nooit gezien", zegt Wagner in Langs de Lijn En Omstreken.

De ploegleider wijst erop dat de tijdlimiet vooraf nog flink was versoepeld. "Maar blijkbaar is het niveauverschil zo groot dat renners hiervoor kiezen."

Bij Jumbo-Visma zijn ze met heel andere dingen dan hangen aan wagens of motoren. Het Noorse wielertalent Johannes Staune-Mittet kwam op de Stelvio als eerste over de finish en hij leidt het klassement in de 'Baby Giro'.

Ster advertentie
Ster advertentie