Sport
MAX

Guus Hiddink: 'Je moet niet een soort karikatuur worden'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Guus Hiddink: 'Je moet niet een soort karikatuur worden'

Voetbaltrainer Guus Hiddink wordt volgende week 75 jaar oud. Waar generatiegenoot Dick Advocaat nog volop aan de slag is als bondscoach van Irak, is het voor Hiddink nu echt afgelopen. "Ze kunnen bellen, maar dan zal ik nee zeggen."

Dat zei Hiddink zondag op De Perstribune van MAX. "Je moet oppassen om niet een soort karikatuur te worden", voegt Hiddink eraan toe. Hoewel Hiddink gestopt is als coach blijft hij druk bezig. Zeker nu zijn jubileumverjaardag eraan komt. "Je wordt veel gevraagd om te verschijnen links en rechts."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Avontuurlijke periode in Australië

Guus Hiddink beleefde zijn grootste successen als trainer van PSV. In 1988 won hij daarmee de Europacup I en werd er ook aan het begin van de vorige eeuw nog drie keer landskampioen mee. Ook maakte hij furore als bondscoach van Zuid-Korea, waarmee hij vierde werd op het WK van 2002.

Toch ziet Hiddink niet die avonturen, maar die in Australië als zijn avontuurlijkste. "Het gaat me dan om de hele weg er naartoe. We moesten als kampioen van Oceanië ons kwalificeren via Uruguay. Die hadden vier jaar eerder ervoor gezorgd dat Australië slecht ontvangen werd. Toen ik dat hoorde heb ik een trainingskamp in Argentinië geregeld en zijn we pas een dag van tevoren naar Montevideo gegaan. En op de terugweg gingen we met een directe lijnvlucht en namen we de Uruguayanen niet mee."

Uiteindelijk wist Hiddink zich mede hierdoor te plaatsen voor het WK van 2006, waar hij in de achtste finale verloor van de latere wereldkampioen Italië.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Perstribune: Guus Hiddink

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie