Sport
NOS

Feyenoord wint na achterstand van prikkend PEC Zwolle

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Feyenoord wint na achterstand van prikkend PEC Zwolle

Feyenoord heeft in Zwolle een achterstand tegen PEC omgezet in een 1-2 overwinning. Doelpuntenmakers namens de Rotterdammers waren Luis Sinisterra en Cyriel Dessers.

Een onbevreesd PEC Zwolle beet van zich af. Al snel kwam er een enorme kans, waar Feyenoord-doelman Ofir Marciano handelend optrad. Feyenoord kwam via Cyriel Dessers slechts tot een slap rollertje, makkelijk gepakt door Kostas Lamprou. Vlak voor de pauze produceerde Bram van Polen een harde knal, die via de lat achter Marciano over de doellijn ging. De scheidsrechter liet nog even door spelen. Bij de rebound ging de bal via Luis Sinisterra helemaal in eigen doel.

Feyenoord kreeg in de 67e minuut loon naar werken. Het schot van Sinisterra werd door Yuta Nakayama dusdanig getoucheerd dat Lamprou kansloos was. Even daarvoor ontving Orkun Kökcü een gele kaart voor een overtreding op Kenneth Paal. Een dure want de middenvelder is daardoor geschorst voor de klassieker volgende week tegen Ajax.

De spelers werden een kwartier voor tijd vanuit het publiek bekogeld met bekers bier, aanstekers en vuurwerk. Dat was voor scheidsrechter Martin van den Kerkhof reden genoeg om de wedstrijd enige tijd te staken. Na de hervatting schoot Dessers uit het niets een verloren bal uit de draai tegen de touwen (1-2). PEC drong nog aan, maar kreeg geen poot aan de grond.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie