Sport
EONOS

Oranje-international De Roon verveelt zich door coronavirus: 'Het is wel saai'

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Oranje-international De Roon verveelt zich door coronavirus: 'Het is wel saai'

Het sprookje van Atalanta Bergamo in de Champions League duurt voort. Dinsdagavond plaatste de ploeg van de Nederlandse voetballers Marten de Roon, Hans Hateboer en Robins Gosens zich voor de kwartfinales van het miljoenenbal.

Valencia werd over twee wedstrijden verslagen. Dan verwacht je groot feest bij een ploeg die dit jaar debuteert in de Champions League, maar de entourage in Valencia gooide roet in het eten, vertelt De Roon in Langs de Lijn en Omstreken. Vanwege het coronavirus werd er zonder publiek gespeeld.

"Er was na het laatste fluitsignaal ontlading op het veld en ook in de kleedkamer, maar ik denk dat door de omstandigheden en het spelen zonder fans de ontlading toch net iets minder was", zegt de Roon.

Succes met Atalanta

Atalanta bereikt dus de kwartfinales van de Champions League en ook in de Italiaanse competitie gaat het crescendo. Atalanta is de huidige nummer vier. Het is volgens De Roon moeilijk om te zeggen wat precies het geheim is van zijn club. "We hebben wat briljante spelers, vooral voorin, en die jongens die erachter staan kunnen ontzettend rennen, draven en zijn er voor het team."

Beluister hier het gesprek met Marten de Roon

Situatie in Bergamo

Zijn club komt uit Bergamo en dat ligt in Noord-Italië, één van de brandhaarden van het coronavirus. Het virus legt het dagelijks leven plat en dat is volgens De Roon een opmerkelijke gewaarwording. "Er wordt gezegd blijft thuis, verplaats je niet als het niet nodig is. Je mag je eigenlijk alleen verplaatsen als het voor werk is of voor gezondheidsredenen, anders is het niet de bedoeling dat je de straat op gaat."

De Roon kan nog wel trainen bij zijn club, maar vertelt dat het steeds moeilijker wordt om dingen te doen in zijn vrije tijd. "Mijn gezin is op dit moment in Nederland, dus ik ben alleen thuis. Ik doe niet zoveel, ik rust uit, kijk Netflix en ik train. Het is ook wel een beetje saai inderdaad."

Voorselectie Nederlands elftal

De Roon is woensdag door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijden tegen de Verenigde Staten en Spanje. Het is nog onduidelijk of die wedstrijden door kunnen gaan in verband met het coronavirus. De Roon stelt dat de internationals goed op de hoogte worden gehouden van de situatie. "We hebben een groepsapp met het Nederlands elftal waarin we op de hoogte gehouden van alle beslissingen en alle dingen die er spelen."

Is het verantwoord om de Roon vanuit Italië naar Nederland te laten reizen voor de oefenwedstrijden? "Dat is een beetje de vraag", zegt hij. "Wij worden wel dagelijks gecontroleerd en op dit moment ben ik zelf niet besmet. En hier worden wel allerlei maatregelen genomen om het in te dammen en ik denk dat dat ook zaak is voor andere landen om dat te doen. Anders kan het zomaar uitschieten naar zoiets wat het hier is."

Ster advertentie
Ster advertentie