Sport
BNNVARA

'Nu last van z'n rug en op de Olympische Spelen als een raket gaan!'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Nu last van z'n rug en op de Olympische Spelen als een raket gaan!'

Erben Wennemars heeft Mathieu van der Poel - die last van z'n rug heeft - door. In de 'Kleine Sportcitatenquiz' van B.V.S.C. zegt de oud-schaatser: "De Olympische Spelen komen eraan. Nu och, och och, last van z'n rug maar zo meteen op de Spelen gaat hij als een raket."

Van der Poel eindigde dit weekend als zevende bij de Wereldbeker mountainbike in Albstadt. Zelf vond hij dat het vrij goed ging, vertelde hij tegen Wielerflits. "Maar ik had wat last van mijn rug op de oplopende stukken, waardoor ik mijn eigen tempo moest blijven rijden."

Best tevreden

Van der Poel heeft niet vaak last van rugklachten. Hij baalt ervan, maar kan er wel mee leven. "Ik kon de koers goed volmaken, dus daar was ik blij mee. Ik moest veel gaan zitten, omdat ik last van m'n rug kreeg." Van der Poel geeft aan dat hij aan het begin van een mountainbike-blok vaker last van z'n rug heeft.

Conditioneel is hij er ook nog niet, vindt hijzelf. Maar over het algemeen is hij best tevreden. "Ik hoop het volgende week al beter te doen dan deze week."

Als een raket gaan

Wennemars gelooft er geen snars van en is van mening dat van der Poel zich niet teveel in de kijker wil spelen. "Ik denk: puntjes binnenhalen, niet teveel laten zien. En op de spelen als een raket gaan."

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie