Sport
BNNVARA

Droomdebuut Koeman bij Barcelona: 'Dit pakt niemand je meer af'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Droomdebuut Koeman bij Barcelona: 'Dit pakt niemand je meer af'

Ronald Koeman beleefde als coach van FC Barcelona afgelopen weekend een droomdebuut. De 4-0 overwinning op Villarreal is volgens sportjournalist Diana Kuip "genieten, en ik ben er best trots op", zegt ze in de Kleine Sportcitatenquiz van B.V.S.C.

Video niet beschikbaar

"Niet dat hij de beste tegenstander had, maar het is lekker om zo te beginnen", zegt Kuip. "Ik had gedacht dat het moeilijker voor hem zou worden daar, maar goed, ze zijn nog maar één wedstrijd onderweg." Daarom denkt Kuip dat het nog best moeilijk kan worden voor de kersverse coach. "Maar dit is gewoon heel lekker, dit pakt niemand je meer af."

'Dat kan niet beter'

"Positief commentaar in de kranten en blije Spanjaarden: dat kan niet beter", aldus Kuip. Koeman zelf reageerde achteraf in de persconferentie ook positief op de overwinning: 'Een geweldige eerste helft. Veel beweging, veel druk, goede passes.'

Bazin van der Breggen

Wie ook een topweekend beleefde was natuurlijk Anna van der Breggen. Na al wereldkampioen te zijn geworden op de tijdrit, werd ze ook nog eens wereldkampioen op de weg. "Het was een superzware koers", was haar eerste reactie.

"Het is een ongelofelijk bazin", zegt Kuip, die dit weekend op het puntje van haar stoel zat te kijken naar Van der Breggen. Gunde ze het Annemiek van Vleuten misschien meer? "Nou, het was heel heroïsch geweest als ze met een gebroken pols zou winnen, maar ik vind Anna van der Breggen een ongelofelijke kampioene en ik gun het haar 100%", zegt Kuip.

Wil je meedoen met de Kleine Sportcitatenquiz? Ga dan naar de Instagrampagina van De Nieuws BV!

Een jubileum van een kansloze Olympische finale - B.V.S.C.

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie