EONOS

Ajax verliest met 0-3 van Liverpool en is klaar in Champions League

2. Ajax verliest met 0-3 van Liverpool en is klaar in Champions League

Ajax heeft in de Champions League met 3-0 verloren van Liverpool. De Amsterdammers begonnen in eigen huis nog sterk aan de wedstrijd en raakte via Steven Berghuis de paal, maar vlak voor rust kwamen de bezoekers via Mohammed Salah op voorsprong.

Salah opende de score in de 42ste minuut op aangeven van Jordan Henderson. De aanvoerder van Liverpool gaf de bal met buitenkant voet mee aan Salah die de uitkomende Remko Pasveer wist te verschalken

Zo maakte Liverpool de 0-1.

Na de 0-1 miste Darwin Núñez een reuze kans. Hij schoot de bal voor leeg doel op de paal en daardoor zocht Ajax met een kleine achterstand de kleedkamers op.

Direct na rust verdubbelde Núñez wel de score. Hij kopte raak uit een hoekschop, waarna Harvey Elliot in de 52ste minuut de 0-3 eindstand op het scorebord zette.

Ajax moest met twee doelpunten verschil winnen van Liverpool om kans te blijven maken op overwintering in de Champions League. Met nog een wedstrijd te gaan tegen Rangers is de Europa League nu het hoogst haalbare voor de ploeg van Alfred Schreuder.