Naar homepage
Sport

Sportforum: Goed voetbal bij Vitesse dankzij slim beleid
EONOS

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Sportforum: Goed voetbal bij Vitesse dankzij slim beleid

Met de overwinning op Polen kwam er een einde aan de eerste periode van Frank de Boer bij het Nederlands Elftal. In het Sportforum wordt aan de hand van enkele stellingen het presteren van Oranje besproken. Het vertrouwen in Frank de Boer is gebleven, maar de positie van een aantal internationals is wankeler geworden.

Daley Blind is één van die spelers waarover openlijk wordt gediscussieerd. Met de opkomst van AZ-verdediger Owen Wijndal staat de positie van de Ajacied als linksback behoorlijk onder druk. Maar nog niet iedereen heeft hem afgeschreven. Columnist en sportschrijver Marcel van Roosmalen heeft vertrouwen in hem als verdediger. "Ik denk dat hij goed genoeg is om in Oranje te spelen." Van Freek Jansen, verslaggever bij het weekblad Voetbal International, mag hij ook blijven. "Hij heeft de afgelopen jaren bij Oranje als linksback volgens mij prima gefunctioneerd."

De Nederlandse schaatsers waren weer in Heerenveen om te strijden om de Nederlandse allroundtitels. Jorien ter Mors ging na drie afstanden aan de leiding bij de vrouwen. Maar toen besloot ze om de afsluitende vijf kilometer aan zich voorbij te laten gaan omdat ze daar weinig mogelijkheden zag om de eindzege veilig te stellen. Tot ergernis van schaatsanalisten zoals Erben Wennemars. Maar Van Roosmalen denkt er anders over. "Het is toch haar eigen beslissing? Als zij zegt, ik win het niet, nou dan stop je toch lekker." Wennemars is het er niet mee eens en vraagt zich af of het dan ook gewoon is wanneer Vitesse met 4-0 achterstaat en de spelers dan maar van het veld lopen.

In het Sportforum mocht een van de coaches van ter Mors, Martin ten Hove, zijn toelichting geven. Hij werd verrast door de kritiek en snapt deze ook wel. "Het is natuurlijk ook wel merkwaardig dat je bovenaan staat en dat je dan een toernooi niet uitrijdt. Maar wij staan er ook wel zo in, als je een allround-toernooi start dan is het idee in principe dat je hem gaat uitrijden." Maar omdat Ter Mors in het verleden met overtraindheid had te maken werd wel goed in de gaten gehouden hoe de olympisch kampioen zou herstellen.

De goede prestaties van Vitesse hebben geleid tot een toppositie in de eredivisie (2e na 9 wedstrijden) maar nog niet tot echte erkenning. Althans dat vindt Van Roosmalen. Vitesse-fan in hart en nieren, maar ook kritisch volger van de Arnhemse club. "Het verbaast me dat het in praatprogramma's nog zo weinig over Vitesse gaat. Het is misschien wel het best voetballende team van de eredivisie." Freek Jansen is vol bewondering hoe deze zomer het team is samengesteld. "Je ziet bij heel veel clubs, die halen een lading spelers en dat heeft Vitesse in het verleden ook gedaan. Maar bij Vitesse is nu echt gericht gekeken welke vijf moeten erbij." Volgens Marcel van Roosmalen heel eenvoudig: slim beleid.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie