Sport
NOS

Alexander Kristoff wint Gent-Wevelgem

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Alexander Kristoff wint Gent-Wevelgem

De klassiekermaand is geopend met een indrukwekkende zege van Alexander Kristoff. Gent-Wevelgem was vanaf het begin een harde wedstrijd, toch kon niemand uit de greep blijven van het peloton. Mathieu van der Poel kwam in het sprintgeweld niet verder dan een vierde plaats.

Door de harde wind ontstonden er waaiers. Bijna alle grote namen waren direct mee van voren. Vanuit dit groepje probeerde diverse kleinere groepjes te ontsnappen. Voormalig wereldkampioen Peter Sagan, Europees kampioen Matteo Trentin, Mike Teunissen en Edward Theuns reden het langst vooruit. In de slotfase werden ze gegrepen.

Sebastian Langeveld probeerde nog alleen weg te glippen, maar het peloton was losgeslagen voor de eindsprint. In de laatste honderden meters ging Kristoff aan. Niemand kon meer langs de sterke Noor komen. John Degenkolb werd tweede en Oliver Naesen eindigde op de derde plaats.

De editie bij de vrouwen was een prooi voor de Nederlandse Kirsten Wild. Volgende week gaat de klassiekermaand verder met de Ronde van Vlaanderen.

Ster advertentie
Ster advertentie