Sport

Beleef de sportzomer op NPO Radio 1

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Beleef de sportzomer op NPO Radio 1

Van het EK Voetbal vrouwen tot de Tour de France, de sportzomer beleef je op NPO Radio 1. Benieuwd wat er allemaal te horen is? Je leest het hieronder.

NOS Langs de Lijn op het EK

Tijdens het EK voetbal is er iedere dag een uitzending van NOS Langs de Lijn met het laatste EK-nieuws, updates, flitsen en uiteraard integrale verslagen van wedstrijden van het Nederlands elftal. De bekende NOS-commentatoren doen verslag van de wedstrijden, terwijl NOS-presentatoren samen met analisten in de studio de wedstrijden doornemen. ’s Avonds zijn er speciale reportages van verslaggevers Eline de Zeeuw en Thierry Boon.

NOS Radio Tour de France vanuit het Tourcafé bij Beeld en Geluid

Ook dit jaar schijnt tussen 14.00 en 18.30 uur de Franse zomerzon uit je radio. Vanaf 14.00 uur neemt presentator Henry Schut de eerste twee uur plaats achter de microfoon, waarna Robbert Meeder de laatste kilometers van de etappe voor zijn rekening neemt.

En met de elementen die Radio Tour onmiskenbaar Radio Tour maken: Sebastiaan Timmerman die meekoerst op de motor, het spannende finishverslag van Gio Lippens, de interviews net na de meet door Steven Dalebout en reportages uit het peloton van Edwin Cornelissen. En natuurlijk wordt de Tour omlijst met bekende jingles en tunes, de Tourartiest en dit jaar zelfs een nieuwe rubriek met de Nederlandse singer-songwriter én wielerfanaat Lucas Hamming.

NOS Radio Tour de France zendt de laatste week van de Ronde van Frankrijk uit vanaf een speciale locatie: het NPO Radio 1 Tourcafé. Van 16 tot 24 juli, vanuit het Instituut voor Beeld en Geluid op het Media Park in Hilversum, nemen presentatoren Henry Schut en Robbert Meeder samen met wielerfans de spannende laatste week door. De Tour kijken, luisteren en samen beleven. Er komen diverse muzikanten langs, maar ook oud-wielrenners en analisten van NOS Radio Tour de France zijn aanwezig.

Finish Alert van NPO Radio 1

Wil je iedere dag de laatste kilometers van de Tour meepakken? Meld je aan voor de Finish Alert van de Tour de France. Handig als je niets wil missen van het radioverslag in de laatste kilometers van een etappe. Aanmelden voor de Finish Alert kan via de NPO Radio 1 app.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Gerelateerde podcast

NOS Voetbalpodcast

NOS Voetbalpodcast

Ster advertentie
Ster advertentie