Sport
EONOS

Verstappen bewust besmetten met corona? 'Dacht dat het fakenews was'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verstappen bewust besmetten met corona? 'Dacht dat het fakenews was'

Max Verstappen bewust besmetten met het coronavirus, zodat hij daarna immuun is. Het lijkt een grap, maar het is een serieus idee geweest van Helmut Marko, de adviseur van het Formule 1-team van Red Bull.

Dat vertelde Marko bij de Oostenrijkse tv. "We zouden een kamp organiseren, waarin we deze toch wat stille tijd fysiek en mentaal zouden overbruggen. Het zou dan natuurlijk ideaal zijn geweest als ze dan aangestoken zouden worden."

"Het zijn allemaal jonge, sterke mannen met een uitstekende gezondheid. Op die manier zouden ze, wanneer we weer aan de slag gaan, klaar zijn voor een zeer zwaar wereldkampioenschap", aldus Marko, wiens idee uiteindelijk op verzet kon rekenen bij het team.

Verstappen bewust besmetten met corona? 'Dacht dat het fakenews was'

Begrijpelijk, stelt Formule 1-verslaggever Louis Dekker in Langs de Lijn En Omstreken. "Ik dacht dat de uitspraken van Marko fakenews waren. Ik kon het eigenlijk niet geloven en dat kan ik nog steeds niet."

Volgens Dekker is Marko een belangrijke man binnen het raceteam. "Hij heeft een sleutelrol en stelt de contracten op. Dus ook van Verstappen. Het is ook de man die Verstappen op zijn 17de naar de Formule 1 haalde, dus hij doet ook goede dingen. Maar van deze uitspraken werd ik een beetje naar", aldus Dekker.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie