Sport
EONOS

Judobond wil perspectief van kabinet: 'Levensvatbaarheid clubs vermindert met de maand'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Judobond wil perspectief van kabinet: 'Levensvatbaarheid clubs vermindert met de maand'

Meer dan dertig verschillende binnensportbonden hebben een brief geschreven aan het demissionaire kabinet en de leden van de Tweede Kamer. De strekking van de brief liegt er niet om. Het water staat de bonden aan de lippen.

Sporthallen, sport- en dansscholen en zwembaden zijn al maanden gesloten of slechts zeer beperkt in gebruik, waardoor zes miljoen sportende Nederlanders door de coronamaatregelen van het kabinet buitenspel staan. Volgens de bonden is dat een slechte zaak en zij eisen perspectief.

Huub Stammes, voorzitter van de Nederlandse judobond, is een van de ondertekenaars van de brief en vertelt in Langs de Lijn En Omstreken dat zijn bond een ledenafname van tien procent kent. Volgens Stammes zijn er daardoor twintig tot dertig verenigingen in de problemen gekomen en gestopt.

"Het is echt zorgelijk wat er plaatsvindt. De levensvatbaarheid van de clubs vermindert ook met de maand."

Stammes wil perspectief van het kabinet en hoopt dat sporters snel weer binnen kunnen sporten. "Wij hoeven geen competities te hebben, geen wedstrijden. We willen vooral sporten, dat mensen in beweging komen. Dat ze weer vaardiger worden en dat ze lol hebben en plezier maken."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie