Sport
NOS

Stelling van Borst: 'Feyenoord heeft de afgelopen maanden boven zijn stand geleefd'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stelling van Borst: 'Feyenoord heeft de afgelopen maanden boven zijn stand geleefd'

De Stelling van Borst komt deze week niet van Hugo Borst, maar van luisteraar Jelte. Feyenoord heeft de afgelopen maanden boven zijn stand geleefd, betoogt hij. De Rotterdammers verloren zondagmiddag in eigen huis de topper tegen PSV met 2-1. Het gat tussen beide ploegen bedraagt inmiddels tien punten.

Video niet beschikbaar

"Ik weet het niet. Ik weet het gewoon niet. Het valt ook niet mee om altijd maar stellig te moeten zijn." Het bedenken van een geschikte stelling, Hugo Borst vond het deze keer maar lastig. Iets over de topper tussen Feyenoord en PSV lag voor de hand, maar hij vond de wedstrijd weinig inspiratievol. PSV won de topper in de Kuip met 2-1 en vergrootte het gat met de nummer twee daarmee tot tien punten. De Eindhovenaren kroonde zich tot winterkampioen, met nog drie eredivisieduels te gaan.

Verschillende opties voor een stelling passeerden de revue. De EK-loting? Het lot van Erik ten Hag bij Manchester United? De Oranjevrouwen die zich dinsdag kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen? Borst vond het zo lastig, dat hij de keuze liet aan de luisteraars. Jelte bedacht uiteindelijk de definitieve: Feyenoord heeft de afgelopen maanden boven zijn stand geleefd.

Er werd dit seizoen namelijk veel verwacht van de regerend landskampioen. Inmiddels is de achterstand op koploper PSV enorm en is de ploeg uitgeschakeld in de Champions League, na een 1-3-thuisnederlaag tegen Atlético Madrid deze week.

Video niet beschikbaar

Wat vinden de luisteraars?

Luisteraars kunnen hun mening delen via de NPO Radio 1-app. Ronald is het oneens met de stelling. "Ze hebben prachtige wedstrijden gespeeld en dat heeft niets met boven hun stand te maken", schrijft hij. Hans noemt de stelling "flauwekul": "PSV was gewoon beter. Het is niet anders."

Jan deelt de mening van Jelte wel. "Het verwachtingspatroon is te hoog, ook als je kijkt naar de begroting in vergelijking met bijvoorbeeld Atlético Madrid. Arne Slot is een uitstekende trainer, maar ook hij heeft geen toverstafje."

Jan is in de minderheid met zijn steun voor de stelling. Ook Patrick wijst op het doordeweekse Champions League-duel. "Ze verloren terecht van Atlético, die waren een klasse beter. Als ze vandaag de twee dikke kansen in de eerste helft hadden afgemaakt, was deze stelling er niet geweest."

Inge is het ook oneens. "Feyenoord heeft afscheid moeten nemen van een assistent-trainer", doelend op het vertrek van de invloedrijke Marino Pusic.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie