Sport
NOS

Kodaira revancheert met winst op de 500 meter

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kodaira revancheert met winst op de 500 meter

Titelfavoriete Nao Kodaira heeft de winst gepakt op de 500 meter bij de WK Sprint in Heerenveen. De Japanse olympisch kampioene op de 500 meter was met een tijd van 37,27 de snelste in Thialf.

Hiermee was ze vierhonderdste van een seconde sneller dan de Oostenrijkse wereldkampioene sprint Vanessa Herzog. Zij pakte de tweede plek met een tijd van 37,31. Op de kilometer moet de Europees kampioene sprint een tijd van 0,08 seconden goedmaken op de Japanse.

De Amerikaanse Brittany Bowe geldt als een van de favorieten op de 1.000 meter. Ze pakte in 2018 nog zilver achter Jorien ter Mors en werd begin februari wereldkampioene op de kilometer. Na de eerste rit stond zij vijfde in het klassement. Ze moet 1,24 seconden goedmaken op Kodaira.

Nederlanders komen er nog niet aan te pas

Geen podiumplekken voor de Nederlandse delegatie, bestaande uit Letitia de Jong, Jutta Leerdam en Sanneke de Neeling. Alleen de laatstgenoemde wist indruk te maken met een tiende plek en een persoonlijk record van 38,09. De Jong bleef met een tijd van 38,45 steken op de veertiende stek en Nederlands sprintkampioene Jutta Leerdam pakte de zestiende plek in 38,58.

Kodaira pakt goud op de 500 meter

Ster advertentie
Ster advertentie