Sport
NOS

Vitesse boekt grootste uitoverwinning op NEC sinds 1989: 'Een eclatante zege'

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Vitesse boekt grootste uitoverwinning op NEC sinds 1989: 'Een eclatante zege'

Vitesse heeft de Gelderse derby tegen NEC vanmiddag ruim gewonnen: 1-4. Voor de Arnhemmers was het de grootste uitoverwinning in Nijmegen sinds december 1989. "Een eclatante zege."

Het was niet de middag van Oranje-doelman en NEC'er Jasper Cillessen. Hij blunderde twee keer, maar alleen zijn eerste fout werd bestraft met een tegendoelpunt. Na een half uurtje spelen probeerde hij al dribbelend de bal weg te werken, maar Mohamed Sankoh pakte de bal van hem af en legde klaar voor Kacper Kozłowski: 0-2. Later gooide hij een uitworp zomaar in de voeten van Kozłowski, maar hij schoot hard op de lat. In de rebound scoorde Matúš Bero, maar hij stond buitenspel.

Ook NEC’er Bart van Rooij kreeg een onvoldoende. Zijn eigen doelpunt betekende de 0-3. Verslaggever Richard van der Made: "Het was misschien wel zijn slechtste wedstrijd ooit in het shirt van NEC." De overige doelpunten werden gescoord door Dirk Proper (1-3) en Ryan Flamingo (1-4).

Door de overwinning sluipt Vitesse langzaam maar zeker weg bij de onderste plekken. De ploeg staat momenteel dertiende.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie