Sport
EONOS

Wereldkampioen zijspancross Bax klaar voor nieuwe seizoen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wereldkampioen zijspancross Bax klaar voor nieuwe seizoen

De snelheidssporten ontwaken langzamerhand uit hun winterslaap. In de Formule 1 wordt al volop getest, het MotoGP-circus is al in Qatar aangekomen voor de eerste grand prix komende zondag. De motorcrossers zijn zelfs al begonnen en volgende week is het in Oss de beurt aan de zijspancrossers. En dus komt ook Etienne Bax in actie.

Bax reed eerst met zijn broer, maar koos daarna voor andere partners, om uiteindelijk met Ben van den Boogaart door te breken. In 2015 pakte hij voor het eerst de wereldtitel, samen met bakkenist Kaspars Stupelis. Het succes werd vorig jaar herhaald, dit keer samen met de Fransman Nicolas Musset.

Zelf bakkenist worden, zou Bax niet kunnen. "Dat zit in je karakter, ik heb liever zelf de leiding. De bakkenist stuurt voor vijftig procent mee, maar ik heb toch zelf de gashendel onder controle."

Bax schoof woensdagavond aan in de studio bij Langs de Lijn en Omstreken. Hij kwam niet op de motor, maar met de vrachtwagen van het bedrijf. "Ik moest toevallig in de buurt zijn en kon dit mooi combineren. Al paste hij niet in de parkeergarage", lacht Bax.

In het gesprek gaf Bax aan dat de kans dat hij ooit nog met zijn broer samen gaat rijden heel klein is. Bax verbrak ooit zelf de samenwerking en dat was een moeilijk besluit. Ze gaan normaal met elkaar om, maar een samenwerking op de motor zit er niet meer in. "Het is heel ingewikkeld als je als familieleden samen moet werken. Maar we kunnen gewoon met elkaar aan tafel zitten, met de hele familie."

Ster advertentie
Ster advertentie