Sport

'Emotie Hamilton is prachtig, quotes worden wat veel'

BNNVARA
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Emotie Hamilton is prachtig, quotes worden wat veel'

"Voor alle kinderen, die dromen van het onmogelijke, jullie kunnen het ook", zei Louis Hamilton nadat hij afgelopen weekend wereldkampioen werd in de Formule 1. Waar de quotes van de coureur 'wat veel beginnen te worden', was de emotie mooi om te zien, zegt Stef Clement in De Kleine Sportcitatenquiz van B.V.S.C.

Voor de zevende keer heeft Hamilton de wereldtitel in de Formule 1 veroverd. Daarmee evenaart de Brit het record van Michael Schumacher. Nadat Hamilton afgelopen weekend de GP van Turkije won is hij niet meer in te halen door de nummer twee en is dus zijn titel veilig gesteld.

Emotie na afloop

De coureur was, logischerwijs, euforisch na afloop van de race in Turkije, ondanks dat hij eigenlijk al wel wist dat hij wereldkampioen zou worden. "Dat zie je wel vaker, toch? Dat het zover is en dat het dan op het laatste moment toch nog niet gebeurt. Dus die emotie achteraf, die snap ik wel", zegt oud-wielrenner Stef Clement in B.V.S.C.

94 overwinningen

Hamilton is de eerste coureur die in dienst van één team (Mercedes) zes keer wereldkampioen is geworden. Maar één van de zeven titels pakte hij voor een ander team; team McLaren. Dit seizoen pakte Hamilton tot nu toe tien GP-zeges. Hij staat nu op een totaal van 94 overwinningen en het is voor het derde jaar op rij dat hij minimaal tien races wint in een seizoen.

De mannelijke Nederlandse hockeycoach die Vrouw van het Jaar werd in India.

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie