Sport
EO

Foeke Booy: 'Cambuur moet naar de rechter'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Foeke Booy: 'Cambuur moet naar de rechter'

Technisch directeur Foeke Booy van SC Cambuur sluit niet uit dat zijn club naar de rechter stapt vanwege het besluit van de KNVB dat er geen degradatie en promotie plaatsvindt. "Ik vind ook dat we dat zeker moeten doen. Er is vandaag met twee maten gemeten", zegt hij in Dit is de Dag.

Foeke Booy in Dit is de Dag

Zonder dat er een bal rolde was het vandaag ongemeen spannend in de voetballerij. Na lang wikken en wegen besloot de KNVB hoe het voetbalseizoen wordt afgerond. In het kort: er wordt geen kampioen aangewezen. Voor de Europese tickets wordt de huidige stand aangehouden. En er vindt geen degradatie en promotie plaats.

Over dat laatste is veel discussie. Vandaag konden de eredivisieclubs stemmen op verschillende scenario's. Pas laat in het proces werd duidelijk dat er een twee derde meerderheid moest zijn. Onbegrijpelijk volgens Booy: "We hadden een enorme voorsprong. Het was niet het moment dat we zouden promoveren, maar wanneer. En in de eredivisie was er aan de onderkant een enorme achterstand. Wat ik vandaag heb meegemaakt is met geen pen te beschrijven."

ADO

De Haagse ondernemer en ADO supporter John van Zweden is daarentegen erg opgelucht en noemt het gerechtigheid. "Wij hebben alle topploegen allemaal al gehad. Wij moesten nog wedstrijden spelen tegen alle onderste clubs. Wedstrijden waar we makkelijker punten hadden kunnen pakken."

"Je kan niet op grond hiervan ADO laten degraderen. Het seizoen is niet uitgespeeld, dus dit is de enige juiste beslissing. Het is niet anders, ik ben een heel blij mens."

Technisch directeur Cambuur over besluit KNVB

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie