Sport
EONOS

Streep door betaald voetbal: 'Levert ongetwijfeld paar rechtszaken op'

foto: Proshotsfoto: Proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. Streep door betaald voetbal: 'Levert ongetwijfeld paar rechtszaken op'

Het kabinet verlengt het verbod op grote evenementen tot 1 september. Dat maakte premier Rutte dinsdagavond bekend op een persconferentie. En dat heeft grote gevolgen voor het betaald voetbal.

Door het besluit van de regering kunnen de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie niet worden afgemaakt. En dat gaat problemen opleveren, zegt NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg in Langs de Lijn En Omstreken.

"Er zullen conclusies getrokken moeten worden", zegt Stekelenburg. "Gaan er ploegen degraderen? Gaan er ploegen promoveren? En belangrijkste vraag: komt er een kampioen van dit voetbaljaar. Het zou gek zijn om dat te doen, maar het is ook merkwaardig dat er geen kampioen de boeken in gaat."

"De KNVB zal nu met de UEFA contact op nemen. En vrijdag is er een overleg gepland tussen alle clubs. En dan zal iedereen z'n zegje willen doen." Dat gaat problemen opleveren, voorspelt Stekelenburg. "Dat gaat ongetwijfeld een paar rechtszaken opleveren, maar dat zullen we later wel zien."

Met het besluit van het kabinet liggen er ook al problemen voor het volgende seizoen op de loer. "In augustus gaan er door heel Europa voorrondes gespeeld worden. Maar dat kan tot 1 september niet in Nederland. En dan gaat het allemaal wel heel scheef lopen. Dus zal er ergens een opening gevonden moeten worden."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie