Sport
NOS

'Mooi om te zien dat Max Verstappen altijd blijft vechten'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Mooi om te zien dat Max Verstappen altijd blijft vechten'

Max Verstappen heeft de eerste punten van het nieuwe seizoen binnen. Vorige week viel hij nog uit in Oostenrijk, maar vandaag eindigde hij op hetzelfde circuit als derde, achter de ongenaakbare Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Volgens autocoureur Jeroen Bleekemolen was de derde plaats het maximaal haalbare voor Verstappen. "Meer zit er momenteel niet", zegt hij NOS Langs de Lijn. "Het is vervelend om te zien dat het gat met Mercedes zo groot is. Hij moet hard aan het werk om dat te overbruggen."

Bleekemolen genoot vandaag van de instelling van Verstappen. De Rad Bull-rijder lag op de tweede plaats en wist lange tijd de snellere Bottas achter zich te houden. "Bottas was veel sneller en je wist dat hij Max zou inhalen. Maar Max gaf niet op en bleef vechten, ondanks dat hij schade aan zijn auto had. Dat is mooi om te zien."

De volgende Grand Prix is die van Hongarije. "Een bochtig circuit waar Verstappen goed mee moet kunnen doen. Hopelijk maakt hij een stapje naar voren."

Jeroen Bleekemolen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie