Sport
NOS

Nederlands record Femke Bol afgekeurd

foto: ANP (archief)foto: ANP (archief)
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlands record Femke Bol afgekeurd

Ze liep maar tegen één tegenstander en dat was een te weinig om een officieel Nederlands record te kunnen lopen. Femke Bol liep op Papendal op de 400 meter horden naar een recordtijd, maar baalt er wel van dat haar tijd van 54.47 niet de boeken in gaat. "Ik ga nog vaker met meer mensen lopen", zo benadert ze het positief.

Dat vertelt Bol in de uitzending van NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1. De 20-jarige atlete was verrast met haar prestatie in de eerste wedstrijd na de coronapauze. "De omstandigheden waren niet ideaal, dus ik was erg verrast." Het record stond op 54.62, maar door het gebrek aan tegenstanders telt het record niet. "Een rare regel, want het is misschien zelfs moeilijker." Presentator Tom van 't Hek bood nog aan om de volgende keer als derde tegenstander mee te lopen. Maar dat idee kan ook direct de prullenbak in. "Als een man meeloopt, telt het helaas nog steeds niet", aldus Bol.

Hoe kan het dan dat ze zo snel was opeens? Heeft ze iets aan haar training veranderd? "Ik heb twee maanden alleen maar op grindpaden in de bossen getraind. Ik sta ook liever vast op de baan." Bol is al zeker van een ticket naar de Olympische Spelen in Tokio in 2021. "De tijd van zaterdag is een goed vooruitzicht op wat komen gaat."

Ster advertentie
Ster advertentie