Reguliere overwinning PSV op Willem II

2. Reguliere overwinning PSV op Willem II

PSV heeft zich bij de tweede ontmoeting met Willem II van dit seizoen gerevancheerd voor de eerste. In eigen huis liet de verdediging twee keer een moment van zwakte zien, maar het was genoeg voor een overwinning omdat de aanvallers van PSV de kansen afmaakten: 4-2.

PSV heeft te maken met een flinke blessuregolf. Het was daarom dat Erick Gutierrez een linie naar achteren was geschoven en het hart van de verdediging vormde met Jordan Teze. Mario Götze was er niet bij tegen Willem II. Ritsu Doan, Cody Gakpo, Eran Zahavi en Carlos Vinicius vormden zodoende de PSV-aanval.

Aan het begin van het seizoen maakte PSV een uitglijder op bezoek bij de Tilburgers (2-1). Om er geen gras over te laten groeien zette Doan PSV na iets meer dan een minuut op voorsprong. De Japanner was attent op een voorzet van linksback Philipp Max. In aanloop naar de goal stond Vinicius buitenspel. De VAR verwees scheidsrechter Jochem Kamphuis naar het scherm. Daar constateerde hij dat het buitenspelmoment vóór de betreffende aanval plaatsvond, waardoor het doelpunt telt: 1-0.

De tweede keer dat Gakpo de paal raakte, volgde een doelpunt. Via de binnenkant van de paal kopte hij de 2-0 binnen. Keeper Timon Wellenreuther schatte onterecht in dat de bal naast zou gaan. Vlak voor de pauze liet het matige Willem II een goede aanval zien. Che Nunnely trof met het hoofd doel: 2-1. Zahavi trok de verhoudingen in de extra tijd weer gelijk met even daarvoor. Joey Veerman vond de Israëlier na een weggekopte corner: 3-1.

Foutenfestival

Na vijf minuten in de tweede helft kon Willem II profiteren van knullig balverlies achterin bij PSV. Elton Kabangu scoorde zijn derde doelpunt van het seizoen. In eerste instantie schoot Nunnely, maar door een halve ingreep van Yvon Mvogo kon Kabangu intikken. Toen het tegen degradatie knokkende Willem II ging denken aan dat er wel een resultaat mogelijk was, ging centrale verdediger Wessel Dammers in de fout. Hij gleed een lange bal van PSV zomaar achter zijn eigen doelman: 4-2.

PSV heeft na de overwinning van vandaag nog altijd vier punten achterstand op koploper Ajax. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen. Willem II zakt door de nederlaag naar de laatste plaats in de eredivisie, op doelsaldo want PEC Zwolle en Sparta Rotterdam hebben ook 26 punten.

Vitesse-Go Ahead Eagles

Tegelijkertijd won Vitesse met 2-1 van Go Ahead Eagles. Lois Openda maakte beide treffers voor de Arnhemmers. Isac Lidberg scoorde namens de ploeg uit Deventer. Om 16.45 uur trappen Fortuna Sittard en Feyenoord af. RKC Waalwijk-FC Groningen is om 20.00 uur.