Sport

Dumoulin imponeert, maar Thomas pakt ritzege en gele trui

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dumoulin imponeert, maar Thomas pakt ritzege en gele trui

[NOS] Geraint Thomas is de nieuwe geletruidrager in de Tour de France. De Sky-renner leek de etappezege aan Mikel Nieve te moeten laten, maar hij ging de Spanjaard in de slotkilometer alsnog voorbij.

Tom Dumoulin reed een sterke etappe en kwam twintig seconden na Thomas als tweede over de streep. Hij drukte zijn wiel vlak voor dat van Chris Froome over de streep en pakte daarmee twee extra bonificatieseconden.

Thomas leidt het algemeen klassement met een voorsprong van 1.25 op zijn ploeggenoot Froome. Tom Dumoulin staat derde en geeft 1.44 toe.

Dumoulin demarreert in afdaling

In de afdaling voor de slotklim naar La Rosière demarreerde Dumoulin. Hij ging op jacht naar Alejandro Valverde, die al vroeg in de etappe op avontuur was gegaan. De Spanjaard moest even later lossen en kon ook de andere favorieten niet volgen.

De aanval op Dumoulin werd geopend door Thomas, die bij de Limburger kwam en in de laatste kilometer afstand nam. Froome liet onder andere Romain Bardet, Nairo Quintana en Vincenzo Nibali achter zich en sloot zich in extremis nog aan bij Dumoulin.

Ster advertentie
Ster advertentie