Sport
EONOS

Nooit meer voetballen na het schoonmaken van de vissenkom

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nooit meer voetballen na het schoonmaken van de vissenkom

In Langs de Lijn En Omstreken wordt met enige regelmaat teruggekeken op momenten waarin een detail het verschil maakt tussen succes en mislukking in de sport. Dat kan een innovatie zijn, of een samenloop van omstandigheden. Of, zoals dit keer, een bizar ongeval in de achtertuin. Rob Oomens stond op het punt door te breken als voetballer. Totdat het verschonen van een vissenkom hem bijna fataal werd.

Verslaggever Edwin Cornelissen maakte een reconstructie van het “vissenkomincident”.

Hoe het verschonen van de vissenkom een einde maakte aan de voetbalcarrière van Rob Oomens

Het is 25 april 2005. Rob Oomens geniet nog na van de mooie zondag, waarop Willem II verrassend van NAC won. In de 89ste minuut maakte de 25-jarige Oomens in die wedstrijd zijn debuut in de eredivisie.

De dag daarna had hij genoeg tijd voor een huishoudelijk klusje.

"Ik had een redelijk groot aquarium thuis. Dat moest ik een keer in de zoveel tijd schoonmaken. Omdat het zo groot was deed ik dat buiten in de tuin. Mijn handen waren glad van het water, en ik verloor de grip over de vissenkom. Hij gleed uit mijn handen en klapte door de druk van het water kapot. Mijn hand raakte het glas, waardoor al mijn pezen, zenuwen en slagader werden doorgesneden. Het bloed spoot alle kanten op. Het zag er heel heftig uit", vertelt Oomens.

Voetballen? Dat doe je toch met je voeten?

Na het ongeluk volgde een lange periode in het ziekenhuis en een intensieve revalidatie. Een half jaar later stond Oomens weer op het trainingsveld, bij Helmond Sport. Maar dat ging niet goed. “Na een kwartier werd mijn hand wit, paars en blauw. Ik dacht: wat gebeurt hier? Toen bleek dat mijn doorbloeding zo slecht was, dat mijn hand zou afsterven als ik langere tijd buiten was bij koude temperaturen. Dat betekende concreet dat buiten voetballen niet haalbaar was."

"Die klap kwam redelijk hard aan. Maar ik was al megablij dat ik er überhaupt nog was. Voetbal wordt dan bijzaak", zegt Oomens. "Die dag heeft mijn leven veranderd. Ergens heeft het mijn leven ook verrijkt. Ik ben mij breder gaan oriënteren. Ik ben het bedrijfsleven in gegaan. Het heeft me ook goede dingen gebracht. Ik ben blij dat ik er ben, dat is denk ik het belangrijkste."

Ster advertentie
Ster advertentie