PSV slaat pas in blessuretijd toe tegen RKC Waalwijk

2. PSV slaat pas in blessuretijd toe tegen RKC Waalwijk

RKC Waalwijk was dicht bij een stunt op bezoek bij PSV. In de extra tijd mocht Cody Gakpo nog aanleggen vanaf elf meter en dat liet hij zich geen twee keer zeggen: 1-0.

PSV, met Anwar El Ghazi voor de eerste keer in de basis, had het vaakst de bal. Omdat RKC achterin liep te prutsen, ontstonden er kansen. Zo kon Xavi Simons doorlopen naar keeper Etienne Vaessen. De doelman keerde zijn inzet.

De Eindhovenaren kwamen regelmatig erg dichtbij het doel. Zo trof Gakpo voor de pauze de lat en de paal. Na de rust voegde Guus Til daar nog een schot op de lat aan toe. Het was niet zo dat RKC helemaal geen schietkansen had. Walter Benitez was meerdere inzetten van Pelle Clement en Michiel Kramer de baas.

Gevaarlijk spel

In de slotfase van de wedstrijd liep de wedstrijd enigszins uit de hand. Hans Mulder probeerde met een omhaal de bal weg te werken, maar raakte daarbij het hoofd van Simons. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük was onverbiddelijk. Hierna gingen de meest opgewonden standjes elkaar te lijf. Toen keeper Vaessen eindelijk weer op de doellijn stond, prikte Gakpo in minuut 90+6 binnen. Zo ging de volle buit naar PSV.

Cambuur-Groningen

Tegelijkertijd namen Cambuur Leeuwarden en FC Groningen het tegen elkaar op. Ook daar gaf één doelpunt de doorslag. Gemaakt door Tomas Suslov van FC Groningen. Om 16.45 uur hebben AZ en FC Twente afgetrapt. Dat duel is te beluisteren in NOS Langs de Lijn.