NOS

PSV doet haar plicht en wint ruim van PEC Zwolle

2. PSV doet haar plicht en wint ruim van PEC Zwolle

PSV voetbalde souverein naar de zege in Zwolle. De Eindhovenaren waren veel beter dan PEC (0-4).

De wedstrijd werd gespeeld in een laag tempo. Heel af en toe was er een mogelijkheid om te schieten. Tot twee maal toe had PEC-doelman Xavier Mous moeite met zo'n afstandsschot. In de 39e minuut van Pablo Rosario. Het was het tweede doelpunt van de middenvelder voor PSV in korte tijd. Tegen FC Groningen scoorde Rosario voor het eerst. Ook een poging van Donyell Malen in de 68e minuut was Mous te machtig.

Ritsu Doan zette de score in de 73e minuut op 0-3 met zijn eerste goal voor PSV; een boogbal in de verre hoek. In blessuretijd bracht Érick Gutiérrez de eindstand op het scorebord.

Met de zege volgt PSV het goede voorbeeld van mede-koploper Ajax, dat zaterdagavond met 2-0 won van FC Groningen. Eerder op de zondag wist Vitesse met tien man alsnog met 1-2 te winnen bij RKC Waalwijk. FC Utrecht en Willem II kwamen tot een 1-0 eindstand. Om 16.45 uur worden Feyenoord-FC Twente en AZ-Heracles Almelo gespeeld.