Sport
EONOS

Futselaar vs Koreman, wie gaat naar Olympische Spelen?

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Futselaar vs Koreman, wie gaat naar Olympische Spelen?

Er komt een nieuw hoofdstuk in de strijd om de Olympische marathontickets voor Tokio. Zes Nederlandse atleten starten 11 april op de marathon van Hamburg. Daar moeten ze zo hard mogelijk lopen om in aanmerking te komen. Onder wie Frank Futselaar en Björn Koreman. Want het lijkt er op dat ze gaan strijden om één ticket.

"Er zijn veel kapers op de kust", zegt Futselaar - die op dit moment de vierde tijd heeft staan - in Langs de Lijn En Omstreken. En alleen de beste drie komen in aanmerking voor een olympisch ticket. "De limiet is 2.11.30, ik denk dat we daar ver onder gaan. We hebben elkaar echt naar een hoger niveau getild."

Ook Koreman verwacht dat z'n tijd van 2.11.07 nog sneller kan. "Daar geloof ik in. Als ik kijk hoe ik m'n laatste marathon heb gelopen, met de laatste 15 kilometer solo. En als je dan tot 40 kilometer in een groepje kunt lopen, dan is een tijd in de 2.10 mogelijk."

Onderlinge strijd

Met z'n huidige derde plek heeft Koreman een virtueel ticket in handen. Dus maar in de voetsporen van Futselaar blijven, zou je denken. "Nou, dat klinkt leuk. Maar hij heeft een betere eindsprint", zegt Koreman. "We willen samen naar de Spelen. En we hebben al scenario's in ons hoofd dat we daar hand in hand over de finish komen. Dus als we het daarmee redden zou het mooi zijn."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie