Sport
NOS

Remco Evenepoel geeft wielervoorjaar Quickstep wat glans met zege Luik-Bastenaken-Luik

  1. Nieuwschevron right
  2. Remco Evenepoel geeft wielervoorjaar Quickstep wat glans met zege Luik-Bastenaken-Luik

Meerdere eendagskoersen had Remco Evenepoel al gewonnen, met Luik-Bastenaken-Luik voegde de 22-jarige Belg voor het eerst een monument toe aan zijn nu al talrijke erelijst.

Het was een koers met twee gezichten voor zijn team Quickstep-Alpha Vinyl. Wereldkampioen Julian Alaphilippe kwam zwaar ten val in een grote valpartij. De Fransman ging met zware rugklachten naar het ziekenhuis. De andere kopman van vandaag van de Belgische ploeg opende de debatten op La Redoute. Het voorjaar van de ploeg van Patrick Lefevere is tot nu toe teleurstellend, zonder grote vis.

Tijdritmodus

Evenepoel ging er vandoor waar dat eerder Mikel Landa, Carlos Verona, Marc Soler en Wout Poels was mislukt. De Belg had direct een groot gat, van ongeveer dertig seconden. Voor hem uit reed het restant van een elf renners tellende kopgroep, zonder Nederlanders. Bruno Admirail (Groupama-FDJ) was overgebleven en kon op het vlakke stuk nog wat kopwerk doen toen Evenepoel was aangesloten.

Op de Cote de la Roche-aux-Faucons gooide Evenepoel het tempo omhoog, waardoor het sprookje van Armirail ten einde kwam. Vervolgens zette de winnaar van de Ronde van de Algarve de tijdritmotor aan. Aleksandr Vlasov ging nog in de tegenaanval, maar hij kon niet wegkomen bij het achtervolgende groepje. Na 257 kilometer koers stak Evenepoel de armen in de lucht. 48 seconden daarna kwamen de eerste achtervolgers over de meet. Quinten Hermans en Wout van Aert maakten het Belgisch gekleurde podium compleet. Bauke Mollema was de beste Nederlander in Luik op een 29e plaats.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie