EONOS

PSV ondanks winst uitgespeeld in Europa

2. PSV ondanks winst uitgespeeld in Europa

PSV is er niet in geslaagd om de volgende ronde te bereiken van de Europa League. In Eindhoven werd weliswaar met 2-1 gewonnen van Olympiakos, maar vorige week werd er in Griekenland met 4-2 verloren.

De ploeg van Roger Schmidt moest boven zichzelf uitstijgen om de 4-2 nederlaag van vorige week weg te poetsen. De Duitse coach verraste afgelopen weekend vriend en vijand door met een fantasieopstelling de competitiewedstrijd tegen Vitesse te beginnen. Belangrijke krachten als Donyell Malen, Philipp Max en Mario Götze hadden een plek op de bank gekregen. Tegen de Grieken stonden ze er wel vanaf het begin in en dat was ook te zien ook. PSV startte de wedstrijd voortvarend en stond door twee treffers van Eran Zahavi al bij rust met 2-0 voor.

Deze veilige marge kwam al in de beginfase van de tweede helft onder druk te staan. Na vijf minuten raakte Mohamed Camara buiten bereik van doelman Mvogo de Brabantse paal. De rebound werd vervolgens geblokkeerd en PSV kwam met de schrik vrij. De thuisclub kreeg weer meer controle op de wedstrijd maar slaagde er niet in om de score naar een wat veiligere marge te tillen. Tien minuten voor tijd ontsprong PSV nog de dans toen een vrije trap van Olympiakos op de lat belandde, maar twee minuten voor tijd ging het alsnog mis. De Egyptenaar Ahmed Hassan kon van dichtbij inschieten en dompelde elf moegestreden PSV-ers in diepe rouw.