Sport
EONOS

Recordhouder Sintnicolaas nu verder als gepensioneerd meerkamper

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Recordhouder Sintnicolaas nu verder als gepensioneerd meerkamper

Een Europese titel indoor op de zevenkamp, een zilveren plak in de buitenlucht bij de Europese kampioenschappen op de tienkamp en een ijzersterk Nederlands record op beide meerkampen. Dat is de balans die Eelco Sintnicolaas kan opmaken na zeventien jaar topsport. Afgelopen nam de atleet definitief afscheid met een zevende plaats bij de Nederlandse kampioenschappen.

In zijn eigen Apeldoorn kwam Eelco Sintnicolaas voor de laatste keer over de finish. De tienkamp bij de mannen wordt afgesloten met een 1.500 meter en die wilde hij koste wat het kost uitlopen. Dat viel niet mee want al in de eerste meters voelde hij weer de pijntjes. Met morele steun van andere atleten haalde hij de finish en zat een fantastische carrière erop.

Het afscheid van de 35-jarige meerkamper laat zien wat er zo mooi is aan deze zware discipline. Vrienden uit alle windstreken waren na het NK gekomen om het afscheid mee te beleven en na afloop werd het gevierd bij de familie Sintnicolaas.

De carrière van Eelco Sintnicolaas werd overschaduwd door blessures, zeker de laatste jaren. Maar desondanks is zijn erelijst imponerend. Diverse nationale titels maar ook medailles bij internationale kampioenschappen. In Langs de Lijn En Omstreken blikte hij nog een keer terug op die hoogtepunten. Zijn Nederlands record dat hij verbeterde bij de tienkamp in het Oostenrijkse Götzis steekt erboven uit. De prestatie wordt gewaardeeerd omdat hij juist daar van ver was gekomen.

De toekomst van Sintnicolaas ligt in Zweden. Daar woont zijn vriendin waar hij volgende maand mee gaat trouwen. Wat de toekomst in Zweden hem verder gaat brengen is nog ongewis. Een toekomst in de atletiek is zeker niet uitgesloten omdat hij daar de kennis heeft en de contacten.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie