Sport
NOS

Vraag van de Dag: het maximale stijgingspercentage van een klimmer

foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Vraag van de Dag: het maximale stijgingspercentage van een klimmer

Wat heb jij altijd al willen weten over wielrennen? Tijdens Radio Tour de France maken luisteraars dagelijks kans op een NOS-wielershirt. Onze Tour-specialisten beantwoorden tijdens de uitzending de interessantste vragen. Luisteraar Gijs is de winnaar van vandaag. Hij vroeg zich tijdens de tweede etappe af wat het maximale stijgingspercentage is voordat een klimmer zijn voorwiel van de weg trekt.

Video niet beschikbaar

"Dat heeft heel erg met je houding te maken", vertelt studio-analist Tom Veelers. "Rond de 33 procent als je een normale fietshouding aanhoudt."

De Tour de France bij NPO Radio 1

Ook dit jaar heeft NPO Radio 1 uitgebreid aandacht voor het grootste wielerevenement ter wereld. Je hoort NOS Radio Tour de France tot en met zondag 23 juli bij NPO Radio 1, op de website en in de app. De uitzendingen beginnen om 14.00 uur, behalve op zaterdag 1 juli (16.00 uur).

Podcast De Kopgroep (AVROTROS) is tijdens de Tour de France dagelijks te bekijken op ons YouTube-kanaal. Daar zie je ook regelmatig een update vanuit Frankrijk van Onze Man op de Motor, Sebastiaan Timmerman.

En houd onze Instagram Stories in de gaten om bij de quiz Hors Catégorie kans te maken op het Tour de France-prijzenpakket!

Ster advertentie
Ster advertentie