Sport
EONOS

Sportforum: 'Titelstrijd lijkt beslist, Gözübüyük had naar monitor moeten gaan'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sportforum: 'Titelstrijd lijkt beslist, Gözübüyük had naar monitor moeten gaan'

De penalty die scheidsrechter Serdar Gözübüyük zondag diep in blessuretijd gaf aan Feyenoord in de topper tegen PSV (2-2) is een dag later bij veel koffiezetautomaten uitvoerig besproken. Het is uiteraard ook een groot onderwerp in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken.

Te gast zijn voetbalcommentator Mark van Rijswijk (ESPN), John Graat, chef sport bij Dagblad Trouw, en voetbalcommentator Jeroen Elshoff (NOS). Zij blikken uiteraard terug op Super Sunday, want ook AZ en koploper Ajax speelden tegen elkaar.

"Een zeer pijnlijke fout", noemt Elshoff de beslissing van Gözübüyük. De leidsman gaf de Rotterdammers een strafschop, maar had dat volgens hem niet moeten doen.

Volgens Van Rijswijk maakte Gözübüyük een"weifelende indruk" bij het geven van de penalty. De heren zijn het erover eens dat de VAR had moeten ingrijpen en Gözübüyük naar de kant had moeten roepen. "Het is zo'n cruciaal moment. Hij had zelf moeten gaan kijken", aldus Elshoff.

Ajax speelde met 2-2 gelijk tegen AZ en kan woensdag voor de 36ste keer landskampioen worden. Graat is ervan overtuigd dat Ajax in eigen huis geen fout gaat maken tegen sc Heerenveen. "Dat gaan ze in een volle Arena niet meer weggeven."

Verder is er aandacht voor de spannende strijd om plek vier, wat een direct ticket voor Europees voetbal oplevert, en de degradatiestrijd. Ook wordt de Grand Prix van Miami besproken en komt de roze leiderstrui van wielrenner Mathieu van der Poel in de Giro d'Italia aan bod.

Het hele forum is hier te luisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie