Sport
EONOS

Terug naar EK in 2000: De Oranjegekte barst los

foto: Proshotsfoto: Proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. Terug naar EK in 2000: De Oranjegekte barst los

Hoe een Oranjefeest stroef begon, vervolgens explodeerde, maar plots eindigde in een nieuw penaltytrauma. Langs de Lijn En Omstreken gaat vier weken lang elke woensdagavond terug naar EURO 2000. Deze woensdag deel 2, over de Oranjegekte.

1,2,3,4 Dennis Bier! Dat nummer van Harry Vermeegen komt in de zomer van 2000 uit het niets op nummer 27 van de Top-40 binnen. Vermeegen heeft aan de Europees kampioenen van 1988 gevraagd hoe Oranje in 2000 de titel moet grijpen. Volgens de mannen van '88 gaat dat lukken wanneer je als team gezellig met z'n allen doorzakt.

Al is er één groot probleem: sterspeler Dennis Bergkamp lust geen bier. Vandaar het nummer van Vermeegen, die bij het schrijven de hulp krijgt van een bekende Nederlandse artiest. De hoofdrolspeler zelf vindt het trouwens niets. Bergkamp spant een rechtszaak aan.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie