Sport
EONOS

Demi Schuurs wil naar US Open: 'Ga sowieso als het doorgaat'

foto: proshotsfoto: proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. Demi Schuurs wil naar US Open: 'Ga sowieso als het doorgaat'

Als de US Open volgende maand doorgaat, dan reist Demi Schuurs gewoon af naar Amerika. Dat zei de dubbelspecialist woensdag in Langs de Lijn En Omstreken.

"Ik ga sowieso als het doorgaat", zegt de nummer 12 van de wereld. Andere wereldtoppers hebben hardop twijfels uitgesproken of het verstandig is om naar Amerika af te reizen. "Ik heb er niet echt over hoeven nadenken. Op het moment is het allemaal nog een beetje onduidelijk. Voor zaterdag horen wij of de toernooien in Amerika doorgaan. Maar ik ben iemand met veel passie voor het spelletje en wil graag de competitie weer aangaan."

Volgens Schuurs is het nog altijd denkbaar dat de toernooien alsnog worden afgelast. En dus zijn het nog een paar spannende dagen voor Schuurs. "Het is ook allemaal nog maar de vraag wat er gaat gebeuren met de quarantaine-regel. Dus er is veel onduidelijkheid op het moment."

Het grote toernooi van Cincinatti wordt dit jaar ook in New York gehouden, dat moet op 20 augustus beginnen. Anderhalve week later moet dan de US Open van start gaan.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie