Sport
EONOS

Dessers kopt Feyenoord naar groepswinst, Vitesse blijft hopen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dessers kopt Feyenoord naar groepswinst, Vitesse blijft hopen

Feyenoord heeft zich geplaatst voor de achtste finale van de Conference League. In Praag was 2-2 genoeg om groepswinnaar te worden. Daardoor ontloopt Feyenoord de tussenronde.

Een rode kaart voor Guus Til tegen het einde van de eerste helft leek roet in het eten te gooien. Op dat moment stond het 1-1 na goals van Peter Olayinka, die miscommunicatie tussen keeper Ofir Marciano en Tyrell Malacia afstrafte, en een puike treffer van de ingevallen Cyriel Dessers. Hij verving na ruim een kwartier de geblesseerde Bryan Linssen.

De uitsluiting van Til, na een harde charge op Nicolae Stanciu, werkte in het nadeel van Feyenoord. De middenvelder kreeg aanvankelijk geel, maar de arbitrage besloot even later om Til toch weg te sturen.

In de tweede helft voerde Slavia Praag de druk op. Feyenoord hield stand, maar een fout van Marciano kwam hard aan. De vervanger van Justin Bijlow (positieve coronatest) liet een schot van Tomas Holes los en zag Jan Kuchta vervolgens profiteren.

Feyenoord toonde toch nog veerkracht en wie anders dan Dessers eiste de aandacht op. De Belg, al vaker doeltreffend in het slot van wedstrijden, kopte de bal in blessuretijd op knappe wijze tegen de touwen: 2-2. Daarmee overwintert Feyenoord voor het eerst sinds 2014 weer in Europa.

foto: Proshots

Vitesse pakt in slotfase punt

Vitesse pakte door een late goal tegen Stade Rennes een knap punt: 3-3. De Arnhemmers blijven hopen over overwintering. Door een verrassende nederlaag in dezelfde poule van Tottenham Hotspur hebben beide ploegen nu evenveel punten. De laatste speelronde gaat bepalen wie er samen met Stade Rennes overwintert in de Conference League.

PSV en AZ

PSV won in eigen huis met 2-0 van Sturm Graz. Daarmee hebben de Eindhovenaren in de laatste wedstrijd tegen Real Sociedad genoeg aan een gelijkspel om de volgende ronde te halen. AZ pakte een punt bij Jablonec, daarmee zijn ze verzekerd van groepswinst in de Conference League.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie