Sport
NOS

Eredivisie-overzicht speelronde 8: 'Ik heb Go Ahead Eagles lelijk onderschat'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eredivisie-overzicht speelronde 8: 'Ik heb Go Ahead Eagles lelijk onderschat'

Dat Go Ahead Eagles na acht speelronden meedraait in de subtop van de eredivisie, komt voor Hugo Borst als een verrassing. "Ik schaam me kapot: ik heb ze in de VI-gids als zestiende laten eindigen. Ik heb ze lelijk onderschat."

"Hake, Hake, we worden kampioen." De supporters van Go Ahead Eagles genieten van de huidige prestaties van hun club. Onder leiding van trainer René Hake heeft de ploeg uit Deventer zich bij de subtop van de eredivisie genesteld.

"Ik schaam me kapot, in de VI-gids heb ik ze zestiende laten eindigen, niet wetende dat Ajax nu op die plek staat", vertelt Hugo Borst. "Ik heb ze lelijk onderschat." Go Ahead overlegt vooralsnog uitstekende statistieken, nu ook de achtste speelronde een overtuigende 4-0 overwinning op Heracles opleverde.

Vier wedstrijden gewonnen, één gelijkspel, drie verloren. De ploeg heeft nu vier van de vier thuiswedstrijden gewonnen. Volgende week treft het Sparta Rotterdam, dat een plekje lager staat en daarmee ook boven verwachting presteert. Een thuiswedstrijd, dus de vooruitzichten zijn goed. De Adelaarshorst is een "onneembare vesting", aldus Borst.

'Avondje Deventer mag er zijn'

Na de ruime zege op Heracles sprak verdediger Bas Kuipers, maker van het laatste doelpunt, over de wisselwerking tussen publiek en spelers in het eigen stadion. "Daar moet je van genieten, toch? Als het publiek er zoveel energie in steekt, is het leuk om wat terug te geven."

Ook Borst kan er alleen maar van genieten. "Vroeger had je het avondje NAC, maar het avondje Deventer mag er ook zijn."

Quote

Vroeger had je het avondje NAC, maar het avondje Deventer mag er ook zijn

Hugo Borst

Zo'n honderd kilometer verderop gaat het wat minder goed bij sc Heerenveen. De ploeg staat op een teleurstellende dertiende plaats. Dat is vlak boven het gepromoveerde Almere City, dat dit weekend tegen RKC Waalwijk (1-0) de tweede zege op rij boekte.

Heerenveen kwam zaterdag niet verder dan een gelijkspel (1-1) tegen NEC. Tot grote ergernis van doelman Andries Noppert, liet hij na afloop van de wedstrijd merken: "Ik vind gewoon dat we doelpunten moeten maken."

Noppert afgevallen voor Oranje

Noppert maakte in mei na vier maanden afwezigheid (liesblessure) zijn rentree. Met de 29-jarige doelman uit Joure heeft Heerenveen dit seizoen al achttien tegendoelpunten moeten verwerken. Hij is ook afgevallen voor Oranje en krijgt deze week vrij bij zijn club. "Om de boel te resetten", in de woorden van trainer Kees van Wonderen. Noppert is begripvol - hij beseft dat hij niet in vorm is.

Eerder stelde Borst al dat niet Noppert, maar Nick Olij een kans in het Nederlands elftal verdient. Die wens kwam uit: vrijdagmiddag maakte bondscoach Ronald Koeman bekend dat de 28-jarige doelman van Sparta Rotterdam voor het eerst in zijn carrière bij de selectie zit.

"Ik heb laatst wel gedroomd van Ronald Koeman en hij was kwaad", zegt Borst. "We waren op een receptie en ik dacht: o jee. Als je als columnist of opiniemaker iemand tegenkomt die je net hebt beledigd, denk je: hoe gaat dit aflopen? Nou, hij gaf mij vrolijk een hand en we praatten verder bij over het Nederlands elftal." Grappend: "Maar ik geloof niet dat ik invloed heb op het selectiebeleid."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie